pühapäev, 5. november 2017

Jalka, esimene YFU reis & tavaline elu

Hola, 
  Selle kuuga on väga palju juhtunud ning seepärast valmibki see blogipostitus nii hilja.

Esiteks oli minu Uruguay lemmikklubi Peñaroli sünnipäev. Eestis paneb klubi oma sünnipäeva puhul sotsiaalmeediasse mõne pildi, siin aga kogunesid ainuüksi Riveras umbes paarsada fänni treppidele, kus näeb kogu linna ja pidutseti ikka korralikult. Kõik olid ennast klubi värvidesse riietanud ja seal siis lauldi, hüpati, lasti ilutulestikku ja muidugi tehti maha vihavaenlast (suurimat konkurenti) Nacionali.


Umbes kuu aega tagasi käisime Montevideos vaatamas Uruguay-Boliivia jalkamängu. Läksime päev enne seda, sest üks minu lemmikjalgpalluritest Edinson Cavani tuli kohalikku Nike Store ennast fännidele esitlema. Kohal oli paarsada inimest ja seetõttu nägin teda suhteliselt kaugelt ja vähe aega, kuid minule kui suurimale friigile oli see piisav, et õnnelik olla :) Kuid nüüd mängust- Uruguay-Boliivia mäng oli viimane kvalifikatsioonimäng pääsemaks 2018 toimuvale MM-ile. Uruguay oli juba enne seda mängu endale edasipääsu kindlustanud, kuid sellegipoolest tuldi välja tugevaima koosseisuga ning mäng võideti 4-2. See oli kindlasti suurim ja võimsaim mäng minu senises elus, millele olen saanud kohapeal kaasa elada- seal mängisid tõelised maailma tipud ja pealtvaatajaid oli umbes 50000. Ostsin endale enne mängu ka Uruguay koondise kapteni Diego Godini särgi, võtsin oma suure Uruguay lipu ja lasin tega ka Uruguay lipuga näomaalingu, nagu õige fänn ikka :) Pärast mängu tähistati Uruguay edasipääsemist suure ilutulestiku ja fännilauludega. Montevideos sain veel kokku teiste vahetusõpilastega Otto ja Luukiga ning Luukiga koos käisin ka ühes tantsutrennis, nagu ka eelmisel korral :)


Toimus ka esimene YFU reis Arequitasse, Lavalleja departamento-sse. Vaieldamatult on need 3 seal veedetud päeva ühed meeldejäävamad kogu mu elus. Läksin 1 päev enne reisi Montevideosse ja ööbisin oma hostvenna- ja õe korteris, et reisi ajal väga väsinud ei oleks, kuna reis Riverast Montevideosse kestab 6 tundi ja järgmine võimalus oleks sinna minna öösel, 00:00-06:00.
Järgmisel päeval saime kokku teiste vahetusõpilastega ja vabatahtlikega. Suur rõõm ja meeletult emotsionaalne oli kõiki sõpru üle 2 kuu näha ja lõpuks suurt osa räägitust aru saada (veel suhtleme pool inglise pool hispaania keeles:) ) Sõitsime bussiga paar tundi campingu kohta, bussis mängisime kitarri ja laulsime muidugi kaasa :) Kohale jõudes valmistasime esimese asjane ühiselt varem plaanitud ühislõuna. Kahjuks sadas kogu ülejäänud päeva paduvihma, kuid see ei seganud kindlasti mingil määral sõprade seltskonda nautimast. Õhtul jäi vihmasadu vähemaks ja kogunesime ühte ruumi, et vastata vabatahtlike poolt ettevalmistatud Halloweeni küsimustele. Jäime küll viimaseks, aga nalja sai ikka :) Pärast laulsime karaoket ning ka mina laulsin osa oma ühest lemmiklaulust Reggaeton Lento. Üle ega ümber ei saanud ka ikka veel ju Despacitost, ka see kõlas ning paljud laulsid loomulikult kaasa :)
Kuna päevi oli siiski ainult 3, siis ei saanud unele suurt tähelepanu pöörata ning pool ööd veetsimegi rääkides ja tõde või tegu mängides :) Teisel päeval oli väga ilus ilm ning me ronisime mäe (künka) otsa. Sealne vaade oli lihtsalt imeline ja sõprade seltskonnas seal olla oli lausa fenomenaalne. Tegime kõik palju pilte ning nautisime koosolemist. Plaanisime pärast ka kohalikku järve ujuma minna, kõik olid juba ujumisriietes, kuid järve ääres selgus, et vesi on liiga kõrgel ja kohalikud ei soovitanud ujuma minna.
Kuid see-eest olid vabatahtlikud meile ette valmistanud ,,actividad'i''. Jagasime ennast pikkusejärjekorrast üks paremale-üks vasakule ja nii saidki tiimid. Esimene ülesanne oli campingu majade juurest üles leida midagi, mis ei peaks seal olema. Ma lõpuks ei saanudki päris hästi aru, mis see oli, sest mina seal lähedal polnud, kui see leiti ja järgmise ülesande juurde jooksmine hakkas. Järgmise ülesandena pidime kõik 20 sekundi jooksul meelde jätma, mis laual on ja seejärel kõik hispaania keeles paberile kirjutama. Kolmandaks ülesandeks oli inimese muumiaks tegemine- selle juures väike pisiasi, et muumiateks pidid saama gruppide pikimad ja pole just eriti raske arvata, kas ma olin oma grupi pikim või ei :)))) Niisiis anti kaks rulli wc paberit ja seal me siis Luukiga olime :)  Mina nagu ikka olin see ilusam muumia, aga ,,Luuk sai palju kiiremini valmis''. Neljandaks ülesandeks oli teha võimalikult Uruguay kommetekohane pilt (pildi ja kirjelduse leitate alt). Viimaseks ülesandeks oli inimtorni ehitamine. OEH :D Ka sellest leiate pildi ja video alt :) Meie võistkond oli küll parem, kuid vastased kordades kiiremad, nii et võit anti suure ebaõigluse tagajärjel neile :) Õhtul sõime veel asadot ja istusime lõkke ääres, nii jõudsimegi magama alles kella 5 ajal. Järgmine päev oli rahulik, vabatahtlikud olid meile koostanud veel õpetliku ,,activity'', pärast mängisime natuke võrkpalli, rääkisime juttu ja oligi vaikselt aeg hakata asju pakkima. Minu buss tagasi Riverasse läks kell 12 öösel, seega olin viimane. Enne veetsin paar tundi aega teistega, kes ootama pidid. Sõime ja nagu ikka rääkisime-naersime, olime rõõmsad. Kokkuvõttes jäin reisiga igati rahule ja usun, et need päevad ei unune ealeski.

Natuke ka tavalisest elust. Olen siin juba veetnud pea kolm kuud. Keele arenguga olen ma väga rahul, sest Eestis oskasin vaid paar sõna, kuid juba suudan vestlust jälgida ja ka ,,omade sõnadega'' kaasa rääkida :) Koolis on käia veel mõned päevad  ning siis hakkab 4 kuud suvevaheaga, mõnus ju :) Vahetasin vähemalt praeguseks suurema jalgpalli erinevatel põhjustel jõusaali vastu (Brasiilias :) ), kuid iga laupäev käin klassivenna ja sõpradega mängimas minijalgpalli, ehk 5v5, mis mulle ka väga-väga meeldib. Jalgpallist surmkindlalt täielikult ei loobu ja eks varsti näeb, mis saama hakkab- võibolla lähen suurde jalgpalli tagasi, võibolla väiksesse 5v5 trenni, eks näeb. Ilmad lähevad järjest soojemaks ja juba on päeval 24-30 kraadi vahel. Peale kahte kuud siin avastasin, et meil on aias koduloomadena ka jänes ja kilpkonn ning kasvavad sidrunid ja viinamarjad, oli ka ju aeg :) ¡Se vemo!                                  

Peñaroli sünnipäevapidu


Hetk, kui Edinson Cavani Nike Store sisenes. Selle video peale öeldi mulle ,,3 meetriste eelised'', vaadates kus on teised telefonid võrreldes minu omaga :)

Uruguay-Boliivia mängul

Vot nii tähistatakse edasipääsu :)

Kõik reisil olnud vahetusõpilased

Kahe Soome vahetusõpilasega ja YFU Uruguay vabatahtlikuga
Mõtlesime mingi erilise pildi teha :)

Kõik YFU reisil käinud poisid, vasakult- Norra, Soome, Saksamaa, Holland, Unagri, Soome, Eesti

Saksamaa neiuga

Sõbrapilt
Midagi mälestuseks :)

Kiire selfie enne minekut :)

 Luuki muumiaks muutmine

Võimalikult Uruguay kommetekohane pilt- pikimad seisid seina taga nägudena, tangovõte, Mate (siinne tee, mida juuakse igal pool, kogu aeg) valamine/joomine ja erinevad käemärgid, mida Uruguays väga tihedalt kasutatakse

Meie inimpüramiid. Aeg läks käima siis, kui esimene põlv maad puudutas ja püramiid pidi valminuna vastu pidama 5 sekundit :)
Video selle valmimisest

Käisimega ka YFU Uruguay vabatahtliku (pärit Rootsit) ja hostõega YFU-t tutvustamas. Üritus oli hariduslikest tulevikuplaanidest ja kohal oli ka meie klass ning koos nendega on see pilt :)

1 kolmest Capoeira treeninggrupist

Kahe kuu täitumisel sõime hostperega pitsat




Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar